Näyttelijät

Neljännen Seinän näyttelijöinä toimivat

   
Riku Tuominen
 •  Riku on biisinikkari ja Neljäs Seinä -ryhmän oma improapina vailla vertaa. Kuminaamainen Tuominen taipuu kirjaimellisesti kaikkeen. Lauluääntä ja tulkintakykyä löytyy vaikka muille jakaa.
 • Riku on kunnostautunut myös Standup-komiikan puolella, keikkaillen aktiivisesti. Tuominen oli mukana jo vuoden 2011 Vuoden Standup-tulokas -kutsukilpailussa.
Kirsi Lindholm
 • Kirsi on laulava ja näyttelevä teatteriohjaaja Tammelasta. Hän on näytellyt käytännössä koko ikänsä teattereissa ja päätti siten jo lapsena, että hänestä tulee laulava näyttelijä. Vuosien varrella Kirsi on tehnyt pieniä rooleja tv-sarjoissa ja elokuvissa sekä dubannut piirrettyjä. Juontokeikoista ja konserteissa esiintymisestä Kirsi tykkää myös kovasti. Hän toimii myös solistina Breeze bändissä ja ohjaa ahkerasti teattereihin Forssan alueella.
 • Improvisaatioon Kirsi rakastui ensikokemuksesta vuonna 2008 ja silloin tulikin päätös perustaa improryhmä, josta hiljalleen muodostui Improvisaatioteatteri Neljäs Seinä.
 • Kirsille improvisaatio on heittäytymistä, hetkessä luomista ja parhaimmillaan huikean flow-tilan saavuttamista niin tekijöilleen kuin katsojillekin.

Laura Orttenvuori
 • Laura on toiminut mm. ohjaajana ja käsikirjoittajana, eli tässä on pitkän linjan tekijä teatterin ja muun taiteen alalla. Laura on kouluttautunut lisäksi kasvatustieteiden ja draaman aloilla.
 • Improvisaation ja muiden näyttelijäntöiden lisäksi Orttenvuoren toiminimi toteuttaa asiakkaille räätälöityjä kursseja ja koulutuksia, sekä näytelmiä ja upeita laulujen sanoituksia.  Television puolellakin on saatu Lauraa ihailla.
 
Markus Kaustell
 • Markus on luovan alan moniottelija Turusta. Hän hyppäsi improvisaation pariin vuonna 2010 ja jäi sille tielle. Markus on esiintynyt laajalla skaalalla musiikin ja teatterin parissa muutaman hengen olohuonekeikoista festivaalien päälavoille, niin Suomessa kuin ulkomailla. Markus on toiminut tuottajana mm. Turku Impro Festivalin tuotantopäällikkönä ja perustajana vuodesta 2015. Esiintymisen ja tuottajuuden ohella hän toimii improvisaatio- ja vuorovaikutustaitojen valmentajana.
 • Markukselle improvisaatio on luottamusta, kontrollista irti päästämistä ja leikillisyyttä. Se on vapautumista niistä rajoista, joita itselleen asettaa.
 • Markuksen löytää myös Vaikutusverstaalta & LinkedInistä.

Tomi ”Wälly” Välimaa
 • Tomi on draamakasvatuksen opettaja ja vuorovaikutuskouluttaja, joka valmentaa niin työyhteisöjä kuin tulevia draamaopettajia avoimessa yliopistossa. Lasten- ja nuortenteatteri on Tomin sydäntä lähellä, ja monipuolisessa toimenkuvassaan teatterin tekijänä ja kouluttajana Tomi kokee taidekasvattajan vahvimmaksi identiteetikseen. Työt ovat vieneet ympäri maailmaa Ruotsia, Japania ja Kiinaa myöten, ja onpa Tomi ehtinyt kielten oppikirjojakin julkaisemaan.
 • Improvisaatioon Tomi tutustui Mika Terävän kurssilla 2001 ja on siitä lähtien toiminut aktiivisesti eri improryhmissä esiintyen ja kouluttaen. Käänteentekevänä kohokohta Tomilla on 2006 Calgaryssa, Kanadassa pidetty legendaarisen Loose Moose-teatterin kesäkoulu, jonka jälkeen Tomi päätti tehdä improsta ammatin. Myös Applied Improvisation Networkin (AIN) konferenssit Suomessa ja ulkomailla sekä Keith Johnstonen workshopit ovat olleet erityisen antoisia.
 • Nykyisin Tomi nauttii improvisaatiosta niin itse harrastaen kuin työnsä lomassa. Impron leikillisyys ja tarinoiden yhteinen kehittäminen eri muodoissaan on erityisen mielenkiintoista Tomille.

Nelli Riiheläinen
 • Nelli on Forssan teatterin kasvatti ja aikansa lapsitähti. Vuosien vierittyä teatteri löysi näyttelijän uudestaan perhearjen seasta. Ajatus improvisaatiosta pelotti aluksi perfektionistia, koska impro vie herkästi näyttelijän pois mukavuusalueeltaan ja pakottaa toimimaan ilman ennalta sovittua suunnitelmaa. Pian Nellikin oppi kuitenkin impron ”perussäännön”: moka lahja! Nellin uniikki lauluääni vie mennessään ja sitä kelpaakin kuunnella myös improkeikoilla.

Tuukka Saari
 • Tuukka on timanttiin puhkeamaisillaan oleva, porukkamme nuorin impronaattori.
  Tuukalla rytmitajua löytyy vaikka muille jakaa. Improilun lisäksi olet saattanut bongata Tuukan tanssilavoilta, sillä hän soittaa rumpuja useammassakin kokoonpanossa. Myös improrytmejä Tuukka antaa keikalla aina tarpeen mukaan.

Taija Piikkilä
 • Taija on ryhmämme uusin jäsen, joka räjäytti impropankin heti ensimmäisellä keikallaan Lohjan I Love Impro -festareilla kesällä 2019. Pitkän linjan konkaritkin jäivät tuijottamaan suu auki, kun Taija polkaisi impromopon käyntiin ja kyyditsi yleisön naurusta herkkyyteen ja takaisin, täysin ammattimaisin ottein!